
Mājturības stundās atbilstoši mācību programmai skolēni gatavoja ēdienu, izmantojot vietējos un sezonālos dārzeņus. Pirmdienā 7.klase uzcepa Ķirbju kūku, ar kuru pacienāja vairāku klašu skolēnus. Ķirbju kūka tika izvēlēta tāpēc, ka 31.oktobrī daudzās ģimenēs tiks veidoti lukturi no ķirbjiem un, lai neizmestu izgrebto ķirbja daļu atkritumos, bet ieceptu kūkā, tā samazinot atkritumus. Daudzās receptēs tika izmantoti āboli, burkāni un citi dārzeņi. Skolēnu secinājums, bija garšīgi!
Visu nedēļu skolēni un viņu ģimenes tika aicinātas samazināt pārtikas atkritumus, neizmantot produktus, kuros ir palmu eļļa, pievērst uzmanību produktu iepakojumam.
Ceturtdien, 2. novembrī, Ekopadomes pārstāvji devās uz tuvāko veikalu, kur intervēja un izglītoja cilvēkus par ekomarķējumu. Pircēji tika aptaujāti, gan par to, kam viņi pievērš uzmanību, iegādājoties preces veikalā, gan par to, vai viņi pievērš uzmanību ekomarķējumam vai kādām citām zīmēm uz iepakojuma. Apkopojot aptaujas rezultātus, redzam, ka visvairāk cilvēki skatās uz cenu un derīguma termiņu. Daļa aptaujāto zina, ka ir dažādi ekomarķējumi, bet reti kurš tiem pievērš uzmanību un zina to nozīmi. Aptaujas dalībnieki saņēma skolēnu izgatavotus bukletus par marķējumu uz preču iepakojuma. Ekopadome izglītojošo darbu veiks arī Mārtiņdienas gadatirgū, kas skolā notiks 10. novembrī.
Piektdien, 3. novembrī, skolā bija veģetārās pusdienas. Skolēni atzina, ka šīs pusdienas bija labas, jo biešu zupa un makaroni ar sieru visiem garšoja. Samazināti tika arī pārtikas atkritumi. Ja vidēji nedēļā tie ir 6 kg dienā, tad šajā dienā tie bija 4 kg, kas, protams, arī ir vērā ņemams lielums.
Brīvdienās, ģimenes tika aicinātas nodzīvot dienu, izmantojot ilgtspējīgas un atbildīgas pārtikas patēriņa principus.